Chelsea verslaat Frankfurt in absolute thriller na strafschoppen

Chelsea verslaat Frankfurt in absolute thriller na strafschoppen

9 mei 2019 – Chelsea heeft de finale van de Europa League bereikt. Na een geweldig schouwspel op Stamford Bridge – er was zelfs een strafschoppenserie nodig om tot een beslissing te komen – bleek de thuisploeg het gelukkigst. Eden Hazard schoot de beslissende penalty tegen de touwen en zorgde voor grote vreugde in Londen.Het duurde donderdag niet lang voordat ook Chelsea voor het eerst gevaarlijk werd. Een geweldige passeerbeweging van Willian bracht hem in een goede positie om voor te zetten. Olivier Giroud kwam goed richting de eerste paal en probeerde het achter zijn standbeen langs, maar de Fransman kreeg zijn inzet niet tussen de palen. Het tempo lag in de beginfase ontzettend hoog en het spel ging van de ene helft naar de andere. Na een goede voorzet probeerde Frankfurt-back Danny da Costa de bal in één keer vanuit de lucht in het doel van Chelsea te schieten, maar zijn inzet werd geweldig uit het doel gehouden door Kepa.

Na deze kans kwam Chelsea steeds beter in de wedstrijd. Het overgrote deel van het balbezit was voor de thuisploeg en dat leverde al snel een kans op voor Giroud. De spits kwam goed voor zijn man na een voorzet van Emerson Palmieri, maar zijn intikker werd met enig fortuin gestopt door Frankfurt-doelman Kevin Trapp. Toch was het Chelsea dat alsnog op voorsprong kwam. Eden Hazard zette met een geweldige steekpass Loftus-Cheek vrij in het strafschopgebied van Frankfurt. De middenvelder passeerde Trapp met een geweldig geplaatste bal in de rechterhoek en zorgde voor grote vreugde op de tribunes van Stamford Bridge.

Chelsea nam na het doelpunt wat gas terug en nam minder risico. Hierdoor kwam Frankfurt beter in de wedstrijd. De gasten kwamen een aantal keer gevaarlijk in de buurt van het Chelsea-doel, maar kansen leverde het niet op. Aan de andere kant van het veld was Loftus-Cheek dichtbij zijn tweede treffer: zijn inzet na een goed uitgevoerde counter vloog net naast.

Frankfurt schoot in de tweede helft uit de startblokken. Luka Jovic werd knap vrijgespeeld in het strafschopgebied van de thuisploeg en had geen enkele moeite om de bal langs Kepa in het doel van Chelsea te werken. De Frankfurt-supporters achter het doel werden helemaal gek. Toch was het Chelsea dat meteen na de gelijkmaker gevaarlijk werd. Een goede combinatie tussen Giroud en Hazard zorgde voor een schietkans voor de Fransman. Die punterde vanuit kansrijke positie naast.

Frankfurt had in de tweede helft de controle. Een afstandsschot van Gacinovic werd door Kepa met alle mogelijke moeite uit het doel gehouden. De uitploeg hield Chelsea constant onder druk en het leek wachten op de volgende treffer voor de gasten. Er was wel een tegenvaller voor de uitploeg: Sebastian Rode moest halverwege de tweede helft het veld ruimen met een blessure. Voor hem kwam Nederlander Jonathan de Guzman binnen de lijnen.

Het eerste gevaar van Chelsea kwam pas in het laatste kwartier van de wedstrijd. Invaller Davide Zappacosta probeerde het van afstand en Trapp moest lossen, maar Hazard kwam net niet bij de afvallende bal. Vlak na dit moment had Chelsea verder gemoeten met tien man na een snoeiharde tackle van Cesar Azpilicueta op Gacinovic. De Chelsea-verdediger raakte Gacinovic op de knie, maar scheidsrechter Ovidiu Hategan liet het bij een gele kaart.

Bijna was het invaller Sébastien Haller die na tien minuten in de verlenging zorgde voor de beslissing in het voordeel van Frankfurt. De spits schoot, maar raakte de bal niet goed. Tergend langzaam vloog de bal richting het Chelsea-doel en Kepa kon alleen maar toekijken hoe de bal langs hem vloog. David Luiz was echter net op tijd en kon de bal voor de lijn wegwerken. Vlak voor de rust in de verlenging leek Haller alsnog een treffer te maken. Uit een hoekschop van De Guzman kopt de Fransman de bal goed richting de hoek, maar nu stond Zappacosta op lijn om de bal uit het doel te halen.

Frankfurt was ook na de rust de sterkste ploeg, maar zag Chelsea het dichtst bij een doelpunt komen. Emerson kreeg een vrije schietkans in de zestienmeter van Frankfurt, maar Trapp keerde knap. Ook in tweede instantie kreeg Emerson de bal niet in het doel, Martin Hinteregger gooide zich voor het schot. Vlak voor tijd dacht Azpilicueta de beslissende treffer tegen de touwen te koppen. De Spanjaard kopte de bal echter uit de handen van Trapp in het doel en Hategan besloot het doelpunt dan ook af te keuren. Deze goede beslissing van de Roemeense scheidsrechter zorgde ervoor dat de teams zich klaar konden maken voor de strafschoppenserie.

In deze serie bleek Chelsea het gelukkigst. Waar Azpilicueta nog miste, waren het later Hinteregger en invaller Gonzalo Paciência die misten aan Frankfurt-zijde. Hazard ging vervolgens achter de bal staan en schoot de beslissende strafschop knap achter een kansloze Trapp. Hierdoor neemt Chelsea het in de finale op tegen een andere Engelse ploeg: Arsenal.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019