Arsenal dankt wéér Aubameyang en Lacazette en bereikt finale

9 mei 2019, 22:56   Bijgewerkt: 9 mei 2019, 23:07

Arsenal heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa League. De Engelsen wonnen met 2-4 van Valencia en dat was natuurlijk genoeg na de 3-1 overwinning in eigen huis van vorige week donderdag. Opnieuw bleek het aanvalsduo Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandere Lacazette vanavond dodelijk. Arsenal mag zich daardoor op woensdag 29 mei melden in het Azerbeidzjaanse Bakoe om het toernooi te winnen en alsnog een ticket voor de Champions League voor volgend seizoen veilig te stellen.

Door een late treffer van Aubameyang in de heenwedstrijd in Londen verschafte Arsenal zichzelf een uitstekende uitgangspositie voor de return van vanavond in een volgepakt en sfeervol Mestalla. De opdracht voor Valencia was helder met het maken van twee doelpunten om zo door te gaan op het gescoorde uitdoelpunt dat gemaakt werd in het Emiratus Stadium. De Spanjaarden schoten dan ook vol uit de startblokken en zij kregen de eerste kansen. Laurent Koscienly kon nog tussen een voorzet van José Gayá komen, voordat deze Gameiro vond en Gonçalo Guedes schoot maar net over.

Voor Valencia veranderde de opdracht daarmee nauwelijks, want er waren nog steeds twee goals nodig. Dit keer alleen wel voor een verlenging. Arsenal trad op papier aan met drie centrale verdedigers, maar had in defensief opzicht vijf man achterin door de terugzakkende backs. Ondanks dat kon de ploeg van trainer Unai Emery (ex-Valencia) niet voorkomen dat de thuisploeg constant dreigend werd. In een enorm tempo kwamen zij meerdere malen in de Engelse zestien. Grote kansen leverde dat echter niet op, behalve een vrije trap van aanvoerder Dani Parejo die net naast ging. Arsenal kreeg nog de beste mogelijkheden in de slotfase van de eerste helft. Aubameyang schoot slap in de handen van Neto na terugleggen van Mesut Özil en Lacazette schoot rakelings naast op aangeven van Aubameyang. Danny Makkelie, het Nederlandse tintje aan dit duel, floot voor rust bij een stand van 1-1.

Ezequiel Garay had daarna nog de 3-2 op zijn schoen, maar ramde de bal heel dicht langs de goal van ?ech. Valencia leek nog dichterbij te gaan komen, maar was uiteindelijk tien minuten na de 2-2 ineens weer heel ver weg. Op dat moment begon het dodelijke duo Aubameyang en Lacazette namelijk weer even op stoom te komen en dat leverde de 2-3 voor Arsenal op. Lacazette legde af op Aubameyang die daardoor zijn tweede van de avond en zijn derde in dit tweeluik binnen kon schieten, evenveel als de man van de assist. Valencia moest er opnieuw vier maken en daarmee brak het verzet van de nummer vijf van La Liga definitief. Arsenal speelde de wedstrijd rustig uit en zocht tegelijkertijd naar nog meer doelpunten. Het vond er nog eentje via opnieuw Aubameyang. Na een snelle combinatie met invaller Henrikh Mkhitaryan schoot de spits de bal ongenadig hard in het dak van het doel. Zijn hattrick betekende de 2-4 en gaf de behaalde finaleplaats nog wat extra glans.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen