Vertonghen: "Ben blij dat ik niet gescoord heb tegen Ajax"

9 mei 2019, 22:58   Bijgewerkt: 9 mei 2019, 23:18

Uiteraard is Jan Vertonghen dolblij met het behalen van de Champions League-finale met Tottenham Hotspur. De Belg voelt echter ook mee voor Ajax, zijn oude club. Hij is blij dat niet hij de belangrijke winnende goal heeft gemaakt.

Vertonghen was zelf in de slotfase dichtbij een goal, maar raakte de lat. "Je zit dan wel in met de mensen die je kent. Mijn halve tijdslijn komt uit Amsterdam. In de 86e minuut had ik zelf nog een kans. Of ik afgeremd heb? Nee, maar ik was blij dat ik niet gescoord heb. Dan had ik in de problemen gezeten", zegt hij tegen Sporza. "Ik heb al eens gescoord tegen Ajax en toen waren ze er niet zo blij mee. Maar ik ben wel blij dat we gewonnen hebben."

Vertonghen kampt met een enkelblessure, die hem behoorlijk parten speelde in Amsterdam. "In de eerste helft heb ik een tik gekregen. Mijn enkel is helemaal opgezwollen. Ik heb de tweede helft op adrenaline gespeeld, maar daarna kon ik niet meer op mijn enkel staan. Of ik fit zal zijn voor de finale? Dat zullen we vrijdag weten. Maar de eerste testen waren vandaag niet slecht. Ik heb wel hoop. Het is nog 3,5 weken."

Vrijdag ondergaat de centrumverdediger een scan om de ernst van zijn blessure aan te tonen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen