Ten Hag rekent op veerkracht Ajax: "Ploeg is weerbaar"

Ten Hag rekent op veerkracht Ajax: "Ploeg is weerbaar"

9 mei 2019 – Lang tijd om te rouwen na de pijnlijke 2-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur heeft Ajax niet. De Amsterdammers liggen uit de Champions League, maar zullen zondag er weer moeten staan tegen FC Utrecht. Erik ten Hag verwacht dat zijn ploeg de knop weer om kan zetten.Ten Hag verscheen donderdag met zijn selectie op het trainingsveld en voelde zich 'alsof er een vrachtwagen over hem heen gereden is'. Hij beseft dat de klap hard aankomt bij Ajax, maar dat zijn team er zondag weer moet staan. "We moeten de energie vinden, ons oprichten en zondag weer een topprestatie leveren", zegt Ten Hag tegen Ajax TV.

"We moeten de fans wat teruggeven", vindt Ten Hag. "We kunnen alleen maar trots zijn op onze Champions League-campagne en we krijgen daar ook de credits voor. Je hebt het gezien aan onze fans, die ook ontzettend teleurgesteld zijn, maar dit na tien seconden alweer konden omzetten in applaus. Dat was wel een mooi moment, daar kan ik veel respect en waardering voor opbrengen."

Ten Hag weet dat Ajax nog twee duels moet winnen om het kampioenschap te pakken en een succesvol seizoen af te sluiten. Hij verwacht dat zijn team er zondag weer staat. "Deze ploeg is weerbaar, er zit een ontzettende drive en vechtlust in. We kunnen ons weer oprichten en dat gaan we ook doen. Het is zaak om nu weer de juiste motivatie te vinden, maar het is logisch dat die motivatie aanwezig is, als je na 32 speelronden bovenaan staan. We hebben het stuur in handen in de Eredivisie en nu moeten we ook finishen en het afmaken. Daar doen we alles aan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019