Stevens gunt Bosz geen cadeautjes, Bosz wil weer aanvallen

Stevens gunt Bosz geen cadeautjes, Bosz wil weer aanvallen

9 mei 2019 – Voor Huub Stevens en Schalke 04 staat er door het goede resultaat van vorige week niets meer op het spel tegen Bayer Leverkusen komend weekend in de Bundesliga, toch wil de Nederlandse oefenmeester goed voor de dag komen tegen collega Peter Bosz. "De spanning is weg, maar je moet jezelf goed verkopen. Dat is ook eerlijk tegenover de andere teams."Dat vertelt de coach op het clubkanaal van Schalke 04. "Ik ben tot de laatste dag verantwoordelijk voor het team en tot die tijd ga ik ervoor zorgen dat we zo goed mogelijk presteren", liet hij aan duidelijkheid niets te wensen over. Een cadeautje voor zijn landgenoot Bosz zit er dus niet in. "We willen ons fans niet teleurstellen zoals we het seizoen al gedaan hebben."

Daarnaast kijkt Stevens - die met zijn opvolger om tafel zal zitten - ook naar het menselijke aspect, zo probeert hij de stoppende Sascha Riether nog speelminuten te geven. "Als de mogelijkheid er is, willen we hem de kans geven om afscheid te nemen van de fans", knikte de oefenmeester, die voor zijn laatste thuiswedstrijd staat.

Leverkusen in race om CL-ticket
Collega Peter Bosz verwacht een zware wedstrijd tegen Schalke 04, ondanks dat zijn elftal - getuige de 6-1 zege op Eintracht Frankfurt - in goeden doen is. "Ik weet niet of Schalke beter speelt nu er geen druk op ligt, maar wij moeten net als vorige week een topprestatie leveren. We hebben een thuisoverwinning nodig", besefte Bosz, die aanvallend gaat spelen.

"Maar dat moet net een beetje anders, omdat de tegenstanders anders ook weten hoe wij spelen", aldus de Nederlandse coach, die met een zege de druk bij Eintracht Frankfurt wil leggen. Verder ging hij nog in op de komst van Kerem Demirbay. "We zijn erg blij met zijn komst, heeft zich de laatste jaren bewezen als een goede speler."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019