Spoorboekje: play-offs Eerste Divisie gaan van start

10 mei 2019, 07:00   Bijgewerkt: 9 mei 2019, 23:16

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 10 mei.

Nieuws

Vooruitblikken op voorlaatste Eredivisie-duels

De voorlaatste speelronde van de Eredivisie staat komende zondag ingeroosterd. De coaches van de Eredivisie-teams nemen vandaag plaats voor de gebruikelijke persconferenties. Wat verwachten zij van de voorlaatste duels?

Wedstrijden

NEC - RKC Waalwijk (18.30 uur)

Het rampseizoen van NEC valt nog te redden. Dan moeten de Nijmegenaren de komende weken wel via de play-offs promotie naar de Eredivisie afdwingen. In de eerste ronde is RKC Waalwijk de tegenstander. De club uit Waalwijk heeft een sterke tweede seizoenshelft achter de rug en hoopt in De Goffert meteen een slag te slaan. Aan de andere kant is NEC sinds de trainerswissel wel een heel stuk sterker. 

SC Cambuur - Almere City (20.45 uur)

Na de 8-0 nederlaag tegen Jong Ajax in de laatste speelronde is het vertrouwen broos bij Almere City. De manschappen van trainer Ole Tobiasen moeten zich echter snel oprichten, want vanavond staat in Leeuwarden het eerste play-offduel op het programma. SC Cambuur, dat juist met 0-6 won van Jong Ajax, heeft ten opzichte van het vorige seizoen aan kwaliteit ingeboet, maar mag gerust een outsider voor promotie worden genoemd. 

AS Saint-Étienne - Montpellier (20.45 uur)

Welke Franse clubs - naast Paris Saint-Germain - spelen volgend seizoen in de Champions League? Lille lijkt zich te plaatsen voor het miljardenbal, maar Olympique Lyon en AS Saint-Étienne strijden nog om het derde en laatste rechtstreekse ticket. Het verschil tussen de clubs is echter maar één punt in het voordeel van de club van Memphis Depay en Kenny Tete. Saint-Étienne kan vanavond, in elk geval voor even, de derde plaats overnemen.

Voetbal op tv

18.30 uur: NEC - RKC Waalwijk, FOX Sports 1, live verslag van het play-offduel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over het afgelopen weekend

20.45 uur: SC Cambuur - Almere City, FOX Sports 1, live verslag van het play-offduel

04.00 uur: Vancouver Whitecaps - Portland Timbers, FOX Sports 4, live verslag van het MLS-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen