Maher heeft geleerd van zijn jaren bij PSV: "Wees op je hoede"

Maher heeft geleerd van zijn jaren bij PSV: "Wees op je hoede"

9 mei 2019 – Na een aantal moeizame jaren zit de carrière van Adam Maher weer in de lift. De 25-jarige middenvelder keerde afgelopen zomer terug bij AZ, waar hij helemaal op zijn plek is. Van zijn periode bij PSV, waar hij niet uit de verf kwam, heeft hij naar eigen zeggen veel geleerd.In Eindhoven kwam Maher aanvankelijk vaak aan de bak, maar raakte hij uiteindelijk uit de gratie. De middenvelder speelde bij PSV op een positie waar hij niet goed uit de voeten kon. "Het is moeilijk wanneer je ergens wordt neergezet en de trainer zegt: zoek het verder maar uit. Dan ga je worstelen met jezelf", aldus de AZ'er in De Volkskrant.

"Ik werd beoordeeld als een linkshalf die op en neer moest pendelen tussen twee strafschopgebieden. Ik was het niet gewend, zo'n type speler ben ik niet. De Adam Maher die bij AZ op tien stond en als schaduwspits veel goals maakte, heb ik niet kunnen laten zien", stelt Maher. "Toch werd ik daarop afgerekend. Ik voelde de twijfels van de buitenwacht en wilde al in 2015 vertrekken bij PSV. Ik miste de waardering, zeker ook in het tweede seizoen dat we kampioen werden."

Maher werd in 2016 verhuurd aan het Turkse Osmanlispor, kwam weer terug bij PSV en speelde daarna nog een half jaar voor FC Twente. "Ik wil niet zeggen dat ik enkele jaren in mijn carrière ben kwijtgeraakt. Het heeft me ook sterker gemaakt, ik ben volwassen geworden en kan mijn ervaringen doorgeven aan jonge talenten", zegt Maher. "Wees op je hoede, is mijn boodschap. De voetbalwereld is krom. De ene dag ben je geweldig, de volgende dag kun je er niks van. Ik volg nu mijn gevoel, waar kom ik het best tot mijn recht?'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019

  3. vrijdag 23 augustus 2019