De consequenties van CL-finale op voorbereiding Nations League

9 mei 2019, 10:22

Door de uitschakeling van Ajax raakt de voorbereiding van Oranje op Nations League minder in de war. Daarentegen wordt het voor Engeland, de tegenstander van Nederland in de halve finale, flink aanpassen. Ongeveer acht international melden zich later vanwege de Champions League-finale, die vijf dagen voor Nederland - Engeland wordt gespeeld.

In principe sluiten alleen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum later aan bij het Nederlands elftal. Bij een finaleplaats van Ajax hadden Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Daley Blind zich ook later gemeld. In dat kader een klein geluk bij een ongeluk voor bondscoach Ronald Koeman.

Zijn collega Gareth Southgate heeft wat dat betreft meer kopzorgen. Aan twee Engelse clubs in de finale kleeft voor de nationale ploeg een nadeel. Tottenham heeft met Harry Kane, Dele Alli, Kieran Trippier, Harry Winks en Eric Dier vijf Engels internationals onder contract staan. Sowieso is het de vraag of Kane tijdig fit. Zijn streven is in ieder geval om de finale van het miljardenbal te spelen. Dat zou hem ook beschikbaar maken voor de nationale ploeg. Liverpool levert normaliter Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez en Jordan Henderson aan The Three Lions.

Voor Oranje kan deze situatie voordelig uitpakken, want op 6 juni staat Oranje tegenover de Engelsen. De winnaar van het duel op 9 juni de finale tegen de winnaar van Portugal - Zwitserland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen