"Kans uit miljoenen dat je met Ajax CL-finale haalt"

9 mei 2019, 09:24

Voor Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt stortte de wereld in na de winnende treffer van Lucas Moura diep in blessuretijd. Negentig minuten lang had Ajax uitzicht gehad op de Champions League-finale totdat Tottenham Hotspur in de slotsecondes voor de 2-3 tekende. "Dan stort je wereld even in, de grond zakt onder je voeten weg", zei de centrale verdediger.

Direct na het duel kon de aanvoerder niets anders dan beamen dat Ajax er zondag weer moet staan tegen FC Utrecht. Terecht, want het is de simpele waarheid. Hoewel de negentienjarige captain de pijn nog redelijk kon verbergen, lukte dat niet helemaal. "Als je zó dichtbij bent, maar je haalt het net niet, is dat heel pijnlijk", knikte hij. Ook omdat hij het doelpunt niet (meer) voelde aankomen. "Nee, we hadden het onder controle. De scheidsrechter zei nog één minuut en voor mijn gevoel was dat al gespeeld... Je weet dat je dan nog even moet strijden."

Dat lukte uiteindelijk niet, zag ook de man van het openingsgsdoelpunt. Zonde, want na de 2-2 was Ajax zeker niet per se de mindere. Al hadden ze het achterin wel lastig met de nieuwe formatie van de Spurs. "Llorente ging telkens bij Daley (Blind, red.) staan, dus dan is het zaak om de tweede bal te winnen. Dat doe je met verdedigers, middenvelders en aanvallers", wist De Ligt, die vond dat Ajax dat nog best goed uitvoerde. Toch viel er nog een doelpunt en stortte de wereld van de negentienjarige verdediger in.

Misschien is het juist nog wel een mooie kans om het seizoen toch positief te eindigen. "We willen kampioen worden. Dan kunnen we daar zeker trots op zijn en dat zou deze pijn wel verzachten", denkt De Ligt, die beseft dat Ajax door moet. Dat werd ook direct na het duel in de kleedkamer besproken. "De fans willen het kampioenschap, dat is het belangrijkste. We moeten door, de koppies de goede kant op. We moeten ons oprichten."

En wat er rest in de Champions League - behalve het moeten toekijken naar de finale? Trots op wat Ajax heeft laten zien. "We hebben ongelofelijk veel respect uit Europa gekregen. Iedereen ziet ons en heeft het over ons", wist De Ligt. Een mooie wetenschap voor over een tijdje, voorlopig is het in Amsterdam echter slechts een doekje voor het bloeden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen