De Ligt: "Hoe hard het ook klinkt, we moeten door"

De Ligt: "Hoe hard het ook klinkt, we moeten door"

8 mei 2019 – Matthijs de Ligt zit er flink doorheen na het mislopen van de Champions League-finale. De Ajax-captain spreekt van een uitgespatte droom. Ondanks de ongelooflijke teleurstelling richt de verdediger zijn vizier alweer op het slotstuk van de Eredivisie.Ajax leek de finale na de eerste helft in Amsterdam niet meer te kunnen ontgaan, maar gaf na rust een 2-0 voorsprong weg. Door drie doelpunten van Lucas Moura eindigde het duel in 2-3. "Als je naar de hele wedstrijd, had je hier niet uitgeschakeld hoeven worden. In de eerste helft speelden we geweldig en hadden we Tottenham waar we ze hebben wilden. Ze kregen een paar spaarzame kansen, maar wij kregen ook kansen", begint De Ligt zijn analyse in gesprek met Veronica.

De Ligt zag het na rust helemaal misgaan. "Ik weet niet wat het was, maar we kregen niet meer de druk van voren. Daardoor kon Alderweireld telkens opkomen en Trippier voorzetten geven. We hebben het lang overleefd, maar de goals geven we knullig weg. Dat maakt het verschil vandaag. De droom was zo dichtbij. Volgens mij vliegt de bal in de laatste seconde nog binnen. Dat is ongelooflijk."

De Ajax-captain dankt de aanhang van de Amsterdammers. "Als je ziet hoe de supporters achter ons staan en na de wedstrijd ons nog toejuichen, dan krijg je daar kippenvel van. Helaas wel verkeerde kippenvel. Hoe hard het ook klinkt, we moeten door. We hebben nog twee wedstrijden te gaan voor de titel en dat is nu het belangrijkste."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019