Russische internationals veroordeeld tot anderhalf jaar cel

Russische internationals veroordeeld tot anderhalf jaar cel

8 mei 2019 – De Russische internationals Aleksandr Kokorin (28) en Pavel Mamaev (30) blijven achter de tralies. Het gerechtshof in Moskou heeft het duo veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar. De spelers van respectievelijk Zenit St. Petersburg en Krasnodar werden schuldig bevonden van mishandeling van een Russische functionarissen in een café.Voordat de caféruzie ontstond, raakten de voetballers op straat al slaags met een chauffeur en een tv-presentatrice. Dit gebeurde in oktober 2018, sindsdien zitten Kokorin (op archiefbeeld) en Mamaev al in de cel. De advocaten eisten vrijspraak, maar de rechtbank zag daar geen aanleiding voor en ging mee in de eis van het Openbaar Ministerie.

Samen speelden Kokorin en Mamaev 63 interlands. Kokorin heeft er 48 achter zijn naam. Normaliter had hij vorige zomer ook op het WK in eigen land gespeeld, maar gooide een blessure roet in het eten. Mamaev speelde achttien interlands. Of ze ooit nog gaan voetballen is de vraag, de Russische competities wil de twee voor het leven verbannen.

Denk je dat Donny van de Beek weer scoort en Ajax wederom wint van de Spurs? Zet in bij TOTO en win vijf keer je inzet terug!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 januari 2020

  2. vrijdag 24 januari 2020