Russische internationals veroordeeld tot anderhalf jaar cel

8 mei 2019, 16:53

De Russische internationals Aleksandr Kokorin (28) en Pavel Mamaev (30) blijven achter de tralies. Het gerechtshof in Moskou heeft het duo veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar. De spelers van respectievelijk Zenit St. Petersburg en Krasnodar werden schuldig bevonden van mishandeling van een Russische functionarissen in een café.

Voordat de caféruzie ontstond, raakten de voetballers op straat al slaags met een chauffeur en een tv-presentatrice. Dit gebeurde in oktober 2018, sindsdien zitten Kokorin (op archiefbeeld) en Mamaev al in de cel. De advocaten eisten vrijspraak, maar de rechtbank zag daar geen aanleiding voor en ging mee in de eis van het Openbaar Ministerie.

Samen speelden Kokorin en Mamaev 63 interlands. Kokorin heeft er 48 achter zijn naam. Normaliter had hij vorige zomer ook op het WK in eigen land gespeeld, maar gooide een blessure roet in het eten. Mamaev speelde achttien interlands. Of ze ooit nog gaan voetballen is de vraag, de Russische competities wil de twee voor het leven verbannen.

Denk je dat Donny van de Beek weer scoort en Ajax wederom wint van de Spurs? Zet in bij TOTO en win vijf keer je inzet terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen