Ajax-fans: zo kijk je de return tegen Tottenham in het buitenland

Ajax-fans: zo kijk je de return tegen Tottenham in het buitenland

8 mei 2019 – Ajax speelt woensdagavond in de halve finale van de Champions League de allesbeslissende return in de halve finale tegen Tottenham Hotspur. Dat wil niemand missen, maar voor Ajacieden in het buitenland wil het nog weleens problematisch zijn. Door geoblocking (het feit dat bepaalde online services zoals websites en streams geblokkeerd worden op basis van je geografische locatie) is dat nog weleens lastig. Maar die kun je gelukkig legaal omzeilenVoor alle Ajax- en voetbalfans in het buitenland is er dus een optie om ondanks de geoblocking toch de wedstrijd te volgen - en wie weet later ook de finale. Er zijn namelijk vaak lokale alternatieven die de wedstrijd wel aanbieden. Elk land heeft zijn eigen officiële online Champions League-streams. Daarnaast laten veel voetballiefhebbers in het buitenland hun internetverkeer ook via Nederland lopen met een VPN-account. Dat wil zeggen dat het op een Nederlands IP-adres wordt uitgezonden, waardoor de blokkade wordt opgeheven. 

Door online een abonnement af te sluiten bij een VPN-aanbieder en direct een applicatie te downloaden, kan een gebruiker binnen vijf minuten het internet op zonder blokkades. In de VPN-app kies je een server in het land waarmee je wil verbinden. Enkele seconden later gaat al het internetverkeer via dat land. En kan je dus het internet op alsof je zelf in dat land zit. Kies je een Nederlandse server, dan kan je dezelfde sites en services gebruiken als in Nederland, ook vanuit het buitenland. En dus ook Nederlandse sportstreams kijken: waaronder de halve finale van Ajax.

Wil je een VPN uitproberen, dan somt VPNgids enkele goede opties op. Al deze VPN-providers hebben een uitgebreide geld-terug-garantie (meestal 30 tot 45 dagen) zodat voetbalfans ze probleemloos kunnen uitproberen voor de komende Champions League-wedstrijden. Bevalt het niet, dan krijg je gewoon je geld terug! Een VPN-abonnement is daarbij ook goedkoop, zo'n 2 tot 6 euro per maand. Zeker voor sportliefhebbers die een hoop in het buitenland zitten, kan dat bijzonder handig zijn. Een VPN is niet alleen handig voor Champions League wedstrijden, maar ook voor het unblocken van andere streams (Eredivisie, EK, WK en andere sporten).

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019