Chelsea legt zich niet zomaar neer bij transferverbod

Chelsea legt zich niet zomaar neer bij transferverbod

8 mei 2019 – Chelsea legt zich zoals verwacht niet neer bij het door de FIFA opgelegde transferverbod. De beroepscommissie van de wereldvoetbalbond wees woensdag het beroep van de Engelse club af, waardoor Chelsea de komende twee transferperiodes geen spelers mag aantrekken. Bij het international sporttribunaal CAS vechten The Bleus de zware straf aan.De FIFA wil Chelsea een transferverbod opleggen omdat de club zich niet aan de regels heeft gehouden bij het aantrekken van jeugdspelers. Bij in totaal 29 spelers ging de Londense club de fout in. Naast het transferverbod heeft Chelsea een boete van omgerekend 550.000 euro gekregen.

Blijft de straf gehandhaafd, dan mag Chelsea zowel de komende zomer als winter geen nieuwe spelers aantrekken. Alleen jeugdspelers die jonger zijn dan zestien jaar en niet onder de FIFA-regelgeving vallen, mogen worden aangetrokken. Spelers kunnen Chelsea ondanks het transferverbod wel verlaten.

Denk je dat Donny van de Beek weer scoort en Ajax wederom wint van de Spurs? Zet in bij TOTO en win vijf keer je inzet terug!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019