Heracles door met Merkel en zwaait Van Hintum uit

Heracles door met Merkel en zwaait Van Hintum uit

8 mei 2019 – Heracles Almelo gaat langer door met Alexander Merkel. De Heraclieden maken woensdag via de officiële kanalen bekend dat de optie in het contract van de 27-jarige middenvelder is gelicht. Ook Sebastian Jakubiak en Niels Leemhuis blijven bij Heracles, terwijl Bart van Hintum na twee jaar vertrekt uit Almelo.Merkel, international van Kazachstan, is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Heracles en heeft bijna iedere wedstrijd in de basis gestaan. "Alexander heeft dit seizoen aangetoond kwaliteit en ervaring toe te voegen aan ons team. Dat we de optie in zijn contract hebben gelicht mag dan ook als vanzelfsprekend worden gezien", aldus technisch manager Tim Gillissen.

Heracles hoopte ook Van Hintum binnenboord te houden, maar het is niet gelukt om een overeenstemming over een nieuw contract te bereiken. "We vinden het jammer dat Bart vertrekt", zegt Gillissen. "We zijn hem dankbaar voor de inzet die hij heeft geleverd en wensen hem succes bij de volgende periode in zijn loopbaan."

Jakubiak en Leemhuis liggen nu - evenals Merkel - tot medio 2020 vast in Almelo. "Sebastian en Niels zijn talentvolle spelers en hebben bovendien al speelminuten in de Eredivisie gemaakt. Voor beiden geldt dat dit seizoen vooral in het teken stond van blessures en herstel", weet de technisch manager. "Hun capaciteiten staan echter buiten kijf en we vertrouwen erop dat die volgend seizoen weer tot uiting komen."

Het contract van Vincent Vermeij, die sinds de winterstop is verhuurd aan FC Den Bosch, wordt niet verlengd. Tim van de Berg en Zeki Erkilinc vertrekken eveneens.

Denk je dat Matthijs de Ligt een kopgoal maakt tegen de Spurs? Zet in bij TOTO en win 9,5 keer je inzet!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019