Stormachtige ontwikkeling De Jong steekt Lammers niet

Stormachtige ontwikkeling De Jong steekt Lammers niet

8 mei 2019 – De stormachtige ontwikkeling van Frenkie de Jong maakt Sam Lammers niet jaloers. Samen speelden ze in vertegenwoordigende jeugdelftallen, maar in tegenstelling tot De Jong is Lammers nog niet bij een topclub doorgebroken. "Of het knaagt dat hij nu verder is dan ik? Geen moment", stelt Lammers in gesprek met het Friesch Dagblad.Lammers zegt alleen maar te genieten van De Jong, die komende zomer de overstap maakt van Ajax naar FC Barcelona. "Ik hoop echt dat Ajax de Champions League wint. Laat PSV dan maar kampioen worden, haha", zegt de spits, die dit seizoen door PSV is gestald bij sc Heerenveen. Als jeugdspeler had Lammers al door dat De Jong een speciale voetballer was. "Frenkie was heel rustig, maar dat hij speciaal was kon je toen al zien. Hij was altijd de kleinste van het stel, maar met zijn snelle lichaamsschijnbewegingen hield hij iedereen van de bal af. Dat ik ontzettend veel scoorde kwam vooral ook door de assists van Frenkie."

Volgend seizoen hoopt Lammers het voorbeeld van De Jong te volgen en bij een Nederlandse topclub door te breken. Wat PSV met hem van plan is, weet de 22-jarige aanvaller echter nog niet helemaal. "Ik weet dat ze tevreden en positief over me zijn. Maar de plannen ken ik niet. Ik moet vertrouwen voelen. Op mijn leeftijd is het ontzettend belangrijk om elke week te spelen. Dat heb ik dit seizoen wel bewezen. Alleen door minuten te maken, word ik beter."

Denk je dat Donny van de Beek weer scoort en Ajax wederom wint van de Spurs? Zet in bij TOTO en win vijf keer je inzet terug!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019