Spoorboekje: Europa League-voetbal, tops en flop CL-avond Ajax

9 mei 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 9 mei.

Specials

Tops en flops

Ajax leek op weg naar de finale van de Champions League, maar na een krankzinnige ontknoping in de Johan Cruijff ArenA mag Tottenham Hotspur zich op 1 juni in Madrid melden. FCUpdate.nl zet de tops en flops van de avond op een rijtje.

De Jong rouwt na Ajax-exit: "Heel slecht einde voor ons sprookje"

Het Champions League-seizoen van Ajax was een schitterend voetbalsprookje waarvan de hele wereld genoot. Maar aan dat verhaal van de Amsterdammers kwam onverwacht een te vroeg einde in de halve finale tegen Tottenham Hotspur: het duel duurde een paar tellen te lang. Voor Frenkie de Jong waren er weinig troostende woorden. "Dit verhaal klinkt als een sprookje en dat was het ook tot nu toe. Alleen met een heel slecht einde", baalde de middenvelder. 

De Ligt baalt: "Kans uit miljoenen dat je met Ajax CL-finale haalt"

Voor Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt stortte de wereld in na de winnende treffer van Lucas Moura diep in blessuretijd. Negentig minuten lang had Ajax uitzicht gehad op de Champions League-finale totdat Tottenham Hotspur in de slotsecondes voor de 2-3 tekende. "Dan stort je wereld even in, de grond zakt onder je voeten weg", zei de centrale verdediger. 

Wedstrijden

Frankrijk O17 - Nederland O17 (17.30 uur)

Oranje Onder-17 is na de spectaculaire 5-2 overwinning op Engeland zeker van een plek in de kwartfinale van het EK. Tegen de Franse leeftijdsgenoten strijdt de ploeg van bondscoach Peter van der Veen om de groepswinst. Een gelijkspel volstaat voor de jonge Nederlanders, die in twee wedstrijden al zeven keer het net wisten te vinden.

Chelsea - Eintracht Frankfurt (21.00 uur)

Na de 1-1 remise in Duitsland kan het nog alle kanten op bij Chelsea tegen Eintracht Frankfurt. De Londense club is het aan zijn stand verplicht de finale van de Europa League te bereiken, maar de ploeg van Jetro Willems en Jonathan de Guzman heeft met Shakthar Donetsk, Internazionale en Benfica al meerdere topteams uitgeschakeld. Al zal de 6-1 nederlaag van afgelopen weekend tegen Bayer Leverkusen de Duitse equipe niet veel vertrouwen hebben gegeven.

Valencia - Arsenal (21.00 uur)

Het mag eigenlijk niet meer misgaan voor Arsenal, dat een week geleden voor eigen publiek met 3-1 won van Valencia. The Gunners gaan zich via de Premier League niet meer plaatsen voor de Champions League, dus kunnen zij alleen nog maar via de Europa League een ticket afdwingen. Dan zullen zij allereerst wel definitief moeten afrekenen met Valencia.

Voetbal op tv

21.00 uur: FOX Sports Europa League, FOX Sports 1, schakelprogramma Europa League

21.00 uur: Valencia - Arsenal, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Chelsea - Eintracht Frankfurt, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

02.30 uur: Boca Juniors - Paranaense, FOX Sports 4, live verslag van het Copa Libertadores-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen