Feyenoord niet akkoord met nieuwe straf voor vuurwerk

Feyenoord niet akkoord met nieuwe straf voor vuurwerk

8 mei 2019 – De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Feyenoord een schikkingsvoorstel gedaan van één competitie- of bekerwedstrijd zonder publiek in de vakken R, S en T én een boete van 15.000 euro. De Rotterdammers zijn schuldig bevonden aan het afsteken van vuurwerk tijdens het bekerduel met Ajax van 27 februari. Feyenoord is niet akkoord gegaan met het voorstel.Het is de derde keer in korte tijd dat Feyenoord een vuurwerkstraf krijgt. Tegen sc Heerenveen moesten de Rotterdammers Vak S gesloten omdat in december tijdens Feyenoord - PSV vuurwerk werd afgestoken. Enkele weken geleden kreeg de nummer drie van de Eredivisie een boete van 25.000 euro voor het afsteken van vuurwerk tijdens de competitiewedstrijd tegen Ajax in januari.

Omdat de Rotterdammers zich verzetten tegen het voorstel, komt de zaak voor bij de tuchtcommissie. De club acht de straf buitenproportioneel en vindt het onjuist dat ook supporters gestraft worden die niets te maken hebben met het afgestoken vuurwerk. Feyenoord riep de aanhang de voorbije tijd herhaaldelijk op geen vuurwerk af te steken, maar zonder succes.

'Gezien bovenstaande doet Feyenoord hierbij met klem een dringende oproep aan supporters zich in de toekomst nu echt te onthouden van het afsteken van vuurwerk en elkaar daar ook echt op aan te spreken. De geldboetes en de bijkomende maatregelen in de vorm van vakken leeghouden zullen bij toekomstige vuurwerkincidenten alleen maar groter en omvangrijker worden', sluit Feyenoord het statement af.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019