Jonk: "Het is geweldig om de ontwikkeling van die gasten te zien"

8 mei 2019, 10:48

Wim Jonk is al enkele jaren weg bij Ajax, maar heeft een aandeel in de huidige successen van de Amsterdamse club. Als hoofd jeugdopleiding droeg de nieuwe trainer van FC Volendam bij aan de ontwikkeling van enkele spelers van Ajax, zoals Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Noussair Mazraoui. In gesprek met De Telegraaf praat Jonk over Ajax' Europese seizoen en zijn jonkies.

"We hadden posters met de tekst 'Wij leiden Champions League-winnaars op'", memoreert Jonk. "Zo keken wij naar de opleiding. Dat spelers in al hun facetten eerder én jonger naar een bepaald niveau moesten. Op die manier zou Ajax – met een bepaalde speelwijze, wat slimmigheid en goed aankoopbeleid – weer kunnen aanhaken bij de top van Europa. We werden voor gek verklaard, maar dít stond in het Plan Cruijff. En lees maar eens een paar columns van Johan uit De Telegraaf terug. Als je geen geld hebt, moet je slim zijn. Dat klinkt heel logisch, maar we moesten anders gaan denken dan de rest."

Jonk zegt dat onterecht werd gesteld dat hij en zijn medestanders tegen aankopen waren. "Nee! Maar wel tegen dertien in een dozijn aankopen. Nu pluk je de vruchten van het beleid. Ik ben alleen maar blij", vertelt 52-jarige coach, die via de achterdeur bij Ajax vertrok. "Woensdag (vandaag, red.) zit ik hopelijk weer te genieten voor de tv. Iedereen heeft het over Ajax. Het is geweldig om de ontwikkeling van die gasten te zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen