Nederlandse keeperstrainer verlaat onrustig Mechelen: "Ellende"

Nederlandse keeperstrainer verlaat onrustig Mechelen: "Ellende"

7 mei 2019 – De Belgische promovendus en bekerwinnaar KV Mechelen is haar Nederlandse keeperstrainer kwijtgeraakt. De Nederlandse oud-doelman Harmen Kuperus heeft genoeg van al het gedoe rond de voetbalclub met omkopingen en matchfixing en zoekt zijn heil volgend jaar ergens anders.

Kuperus is bij Mechelen dit seizoen de begeleider van landgenoot Michael Verrips, die in de zomer overkwam van Sparta Rotterdam. Met Mechelen wonnen zij afgelopen week de beker en werd eerder al promotie naar de hoogste afdeling veiliggesteld. Die promotie staat nu echter weer op de tocht, omdat er vermoedens zijn dat Mechelen betrokken is geweest bij omkoping, matchfixing en witwassen. Als straf wordt de club mogelijk weer teruggezet naar de tweede afdeling, mogen zij geen Europees voetbal spelen en ook niet uitkomen in de beker. Naast Verrips staan bij Mechelen ook nog Nederlanders Arjan Swinkels en Lucas Bijker onder contract.

Lees ookKBVB eist degradatie van Mechelen en Beveren

"Alles heeft er stevig ingehakt bij iedereen", zegt Kuperus in gesprek met Voetbal International. "Steeds probeer je alles weg te houden bij de jongens, maar er is zoveel gebeurd. We wisten geen moment waar we aan toe waren, iedere week kwam er meer ellende bij." Kuperus kan het naar eigen zeggen niet meer opbrengen om onder die omstandigheden te werken en hij en de club zijn in onderling overleg uit elkaar gegaan. Op de clubsite bedankt Mechelen Kuperus voor zijn werk en inzet dit seizoen. In Stef Pauwels hebben zij inmiddels een opvolger gevonden.

De toekomst van Verrips, die in dit kampioensjaar één van de uitblinkers was, is nog ongewis. Volgens Kuperus zou een transfer van zijn pupil niet uit de lucht komen vallen. "Hij heeft alles: een lange reach, goed voetenwerk, snelle reflexen en is een keiharde werker."

gerelateerd