Van Dijk kan weer beste speler Premier League worden

7 mei 2019, 21:18

Virgil van Dijk kan binnenkort mogelijk opnieuw een individuele trofee aan zijn prijzenkast gaan toevoegen. Waar de centrale verdediger van Liverpool eerder al door medespelers in de competitie werd verkozen tot beste speler van dit seizoen is hij ook één van de genomineerden voor de Player of the Season-verkiezing waar voetbalfans hun stem voor kunnen uitbrengen.

Van Dijk is één van de drie spelers van Liverpool die deze prijs in de wacht kan slepen, want ook Mohamed Salah en Sadio Mané zijn kanshebbers. In totaal zijn zeven spelers genomineerd. Naast de drie mannen van The Reds heeft ook koploper Manchester City drie namen op de nominatielijst staan: Sergio Agüero, Bernardo Silva en Raheem Sterling. Eden Hazard van Chelsea is de enige speler van een ploeg buiten de twee titelkandidaten die kans maakt op deze award.

Waar Van Dijk zijn eerdere prijs tot speler van het jaar te danken had aan zijn medespelers uit de Premier League, zal hij nu afhankelijk zijn van de stemming van de fans. Zij hebben namelijk een belangrijk aandeel in deze verkiezing. Ook de aanvoerders van de twintig clubs uit de Premier League en een groep voetbalexperts mogen nog hun zegje doen. De stemmen van die drie groepen worden bij elkaar opgeteld en bepalen de winnaar. Vorig seizoen was Mohamed Salah van Liverpool de gelukkige en hij kan zijn titel dit jaar dus prolongeren.

Beste trainer

Eerder vanavond maakte de Premier League ook al bekend welke vier coaches in aanmerking komen voor de titel 'Manager of the Season'. Dit zijn Pep Guardiola (Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) en Nuno Espirito Santo (Wolverhampton Wanderers).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen