Veranderingen in format Champions League voorlopig in ijskast

7 mei 2019, 20:25

Er worden voorlopig geen grote aanpassingen gedaan aan het format van de Champions League. Dat was vandaag de uitkomst van een vergadering van een groot aantal Europese voetbalclubs.

De afgelopen tijd kwam een mogelijke verandering van het miljoenenbal vaker ter sprake. Er was een dreiging dat Europese topclubs een eigen competitie zouden beginnen en Andrea Agnelli, de voorzitter van European Club Association (ECA), opperde eerder om promotie en degradatie in te voeren in de Champions League. Agnelli, die tevens voorzitter is van Juventus, wil dat de topclubs vaker tegen elkaar gaan spelen.

Een meerderheid van de 244 clubs die vandaag meededen aan de vergadering in Madrid spraken zich echter uit tegen mogelijke wijzigingen in de Champions League. Edwin van der Sar, de vicevoorzitter van de ECA, zei volgens het AD te vechten voor de deelname van meer landen en clubs aan de Champions League. "Om Europees voetbal goed te ontwikkelen is het belangrijk dat we meer interessante wedstrijden spelen en soms heb je dat niet in de nationale competities", aldus de algemeen directeur van Ajax.

Lees ookUEFA en ECA kijken naar verandering voetbalkalender

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen