FC Utrecht
0 – 0
PSV
VVV-Venlo
0 – 3
Vitesse

Guardiola en Klopp maken kans op Engelse trainersprijs

Guardiola en Klopp maken kans op Engelse trainersprijs

7 mei 2019 – Pep Guardiola en Jürgen Klopp zijn met hun clubs Manchester City en Liverpool nog volop in de race voor het kampioenschap in de Premier League, maar gaan ook buiten het veld de strijd met elkaar aan. Beide coaches maken namelijk kans op de titel 'Manager of the Season'.De Premier League maakte aan het begin van de avond bekend welke vier coaches meedingen naar de prijs. De namen van Guardiola en Klopp zijn niet verrassend. De Spanjaard is met Manchester City de koploper van de competitie en kan voor het tweede jaar op rij kampioen worden. Klopp weet met zijn Liverpool de machine uit Manchester als enige bij te benen en heeft met Liverpool al 94 punten verzameld, wat doorgaans goed genoeg is om er met het kampioenschap vandoor te gaan.

Guardiola en Klopp krijgen in de strijd om deze trainersprijs concurrentie van Mauricio Pochettino en Nuno Espirito Santo. Pochettino is met Tottenham Hotspur hard op weg zich rechtstreeks de plaatsen voor de Champions League komend jaar en dat terwijl de ploeg aan het begin van het seizoen geen enkele aankoop deed. Nuno werd vorig seizoen kampioen op het tweede Engelse niveau en staat nu met het gepromoveerde Wolverhampton Wanderers op een verdienstelijke zevende plaats.

De winnaar van de prijs wordt bepaald door stemmen van het publiek, aangevuld met de mening van een groep voetbalexperts. Volgende week dinsdag wordt duidelijk welke coach zich de beste van de Premier League mag noemen. Pep Guardiola kan die titel overigens prolongeren, want hij won de award vorig jaar ook.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 oktober 2019

  2. vrijdag 18 oktober 2019