Pochettino over Ajax: "De strijd ligt nog open"

Pochettino over Ajax: "De strijd ligt nog open"

7 mei 2019 – Spurs-coach Mauricio Pochettino denkt niet dat het al een uitgemaakte zaak is dat Ajax de finale van de Champions League gaat bereiken ten koste van zijn ploeg. Ondanks dat Tottenham Hotspur in eigen huis de eerste ontmoeting met de Amsterdammers verloor, heeft hij nog steeds hoop op een goede afloop. Dat zei de coach op de persconferentie in aanloop naar de retrun van morgenavond in de Johan Cruijff Arena."Het negatieve resultaat uit de eerste wedstrijd maakt het natuurlijk moeilijker voor ons morgen", doelt de trainer op de 0-1 nederlaag in Londen door een treffer van Donny van de Beek vandaag een week geleden. "Maar de strijd ligt nog steeds open. We weten dat we moeten winnen en zo goed mogelijk moeten presteren."

Pochettino noemt de wedstrijd tegen Ajax een geweldig moment voor zijn club. "Niemand had verwacht dat wij in de laatste week van het seizoen de kans hadden om de finale van de Champions League te bereiken. Nu moeten we genieten van dit moment en geloof hebben." De Argentijn laat het ook niet na om Ajax een aantal complimenten te geven. "Ze hebben een goed team, goede spelers en een goede coach. Zij verdienen het om hier te zijn." Ook sprak hij zijn waardering uit voor wijlen Johan Cruijff. "Hij was een genie, ik bewonder hem." 

Personele kwesties 
Pochettino kan morgen tegen Ajax weer een beroep doen op Heung-Min Son, hij was geschorst voor de eerste halve finale. Ook Jan Vertonghen kan morgen aan de aftrap staan in Amsterdam. De Belg viel in de eerste wedstrijd geblesseerd uit, maar zijn hoofdblessure viel uiteindelijk mee. Hij zal tegen zijn oude club wel een masker dragen. In tegenstelling tot Son en Vertonghen is Davinson Sanchez niet van de partij in de beslissende tweede wedstrijd. De oud-Ajacied raakte afgelopen zaterdag tegen Bournemouth geblesseerd aan zijn dijbeen.

Lees ookSanchez mist return tegen Ajax, Vertonghen met masker

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019