KNVB maakt draai: VAR nu bij alle play-offwedstrijden

KNVB maakt draai: VAR nu bij alle play-offwedstrijden

7 mei 2019 – Bij alle wedstrijden voor de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie zal gebruik gemaakt gaan worden van de VAR. Dat heeft de KNVB vanmiddag duidelijk gemaakt.De Video Assistant Referee zou sowieso al ingezet worden bij zowel de halve finales als de finale voor een ticket om Europees voetbal, maar bij de play-offs om promotie of degradatie zou de VAR in eerste instantie alleen bij de finales worden gebruikt. Van die beslissing is de voetbalbond nu teruggekomen.

In de eerste ronde van deze altijd spannende nacompetitie en bij de halve finales zal de scheidsrechter op het veld nu ook hulp krijgen van de VAR. Volgens de KNVB is dit besluit genomen vanwege het belang van de wedstrijden. Er staat immers een plek in de Eredivisie op het spel.

De play-offs voor promotie/degradatie beginnen komende vrijdag al. NEC speelt dan in de eerste ronde tegen RKC Waalwijk en Cambuur treft in Leeuwarden Almere City. De finales worden gespeeld op zaterdag 25 en dinsdag 28 mei. De play-offs voor een ticket in de Europa League starten op zaterdag 18 mei. De finales zijn op vrijdag 24 en dinsdag 28 mei.

Lees ookKNVB maakt nieuwe speeldata voor play-offs wereldkundig

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019