FC Twente breekt ondanks promotie per direct met trainer Pusic

7 mei 2019, 16:50   Bijgewerkt: 7 mei 2019, 17:09

FC Twente neemt afscheid van Marino Pusic. De wegen scheiden per direct, melden de club via de officiële kanalen. De 47-jarige trainer kreeg de mededeling dinsdag te horen van Twente. Pusic lag al langer onder vuur, zelfs de promotie naar de Eredivisie kon hem niet redden. Hij had de beschikking over een contract tot medio 2020.

Pusic kwam vorig jaar na het ontslag van Gertjan Verbeek aan het roer te staan. Hij kon het tij niet keren en degradeerde met Twente naar de Eerste Divisie. Een niveau lager kroonden de Tukkers zich twee weken geleden tot kampioen. Desondanks bleef er kritiek op het spel dat Twente speelde onder Pusic. Na het realiseren van de promotie werd al gauw duidelijk dat de oefenmeester moest blijven vrezen voor zijn baan. 

"Afgelopen seizoen hebben we onze belangrijkste doelstelling gerealiseerd, de terugkeer naar de Eredivisie. Marino Pusic heeft een grote rol gespeeld in het behalen van deze titel. Dat was een moeilijke opgave onder moeilijke omstandigheden. FC Twente is Marino Pusic daarvoor grote dank verschuldigd", licht technisch directeur Ted van Leeuwen toe. "De club en Marino zitten niet op dezelfde lijn betreffende de voetbalfilosofie en de uitvoering daarvan. Daarom scheiden onze wegen. Uiteraard is het geen gemakkelijke beslissing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen