Blind: "Ik heb Ajax nooit als een stap terug gezien"

Blind: "Ik heb Ajax nooit als een stap terug gezien"

7 mei 2019 – Hoe verder het seizoen vordert, hoe fitter Daley Blind oogt. De verdediger maakt de laatste weken een uitstekende indruk, erkent hijzelf ook in aanloop naar de return tegen Tottenham Hotspur. "Ik heb vaker in goede vorm gestoken, maar dat ik mij goed voel is zeker zo", zegt hij op de persconferentie.Blind speelde dit seizoen maar liefst 56 wedstrijden, alleen het bekerduel met Te Werve liet hij schieten. "Ik denk dat ik dit seizoen alleen maar fitter ben geworden", vertelt Blind. "In de zomer heb ik iets langer vakantie gehad dan de andere jongens. Aan het begin was ik iets vermoeider, na de winterstop heb ik een goede voorbereiding kunnen draaien en ben ik mij steeds fitter gaan voelen. Ik voel mij heel sterk op dit moment."

Ajax haalde Blind terug van Manchester United, waar hij vorig seizoen tot slechts dertien wedstrijden kwam. "Ik heb dit nooit als een stap terug gezien, ik wil gewoon veel spelen. Aan het begin was de Champions League halen de bedoeling, dat het zou uitdraaien op de halve finale had niemand aan het begin voorspeld. Iedere wedstrijd hebben wij bewezen dat we groeiende zijn als team."

Door het vuur
Want waar Blind zelf in het seizoen groeide, ziet hij ook ontwikkelingen in het elftal van Ajax zelf. "Op veel vlakken zijn wij gegroeid. Kijk naar het veldspel, maar ook naar de strijd die wij leveren om een bepaalde stand vast te houden. Ik denk dat het heel belangrijk is geweest dat wij als team naar elkaar toe zijn gegroeid. Dit zie je terug op het veld, iedereen wil voor elkaar door het vuur."

Dat moet woensdag in de return tegen Tottenham ook gebeuren. Na de 0-1 in Londen is Ajax favoriet om de finale van de Champions League te halen. "Wij moeten ons niet rijk rekenen, het wordt een pittige wedstrijd. We benaderen dit vanuit een 0-0 stand en zullen agressief moeten zijn. De wedstrijd is zeker niet gespeeld."

In aanloop naar het duel in de Johan Cruijff ArenA tankte Ajax vertrouwen met de winst van de KNVB Beker. "Dit hebben we grotendeels op het veld gevierd, later nog met de fans bij de ArenA. Daarna hebben we wat gegeten en was het verder timide. Op dit moment is het niet moeilijk om de bekerwinst niet te vieren, want we weten wat ons te wachten staat. De wedstrijd tegen Tottenham zat in ons achterhoofd."

Lees ook: Ten Hag ziet mindset Ajax als cruciaal; kleine twijfel rond Neres

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019

  3. vrijdag 23 augustus 2019