Ten Hag vindt mindset Ajax cruciaal; kleine twijfel rond Neres

Ten Hag vindt mindset Ajax cruciaal; kleine twijfel rond Neres

7 mei 2019 – Voor Ajax-trainer Erik ten Hag is de mindset van de Amsterdammers woensdagavond een van de allerbelangrijkste factoren in de return van de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Dat was een van de dingen die vorige week na de 0-1 voorsprong misging en wat volgens de coach beter moet. Verder is de inzetbaarheid van David Neres nog twijfelachtig: hij heeft lichte klachten overgehouden aan de bekerfinale.Dat vertelde trainer Erik ten Hag tijdens de persconferentie. "Deze wedstrijd vraagt iets van onze mindset", trapte de coach zijn perspraatje af. "We moeten weer een grens verleggen en we moeten de wedstrijd winnen. Zo zullen we de wedstrijd beschouwen, alsof het weer 0-0 is. Natuurlijk was de uitgoal vorige week heel belangrijk, maar we zullen het vooral zelf moeten doen."

En dat is misschien wel wat er miging in Londen, waar Ajax vergat aan te vallen in het laatste uur van de wedstrijd. "Aan de bal deden we het niet goed. We gingen de voorsprong verdedigen, in plaats van de wedstrijd te willen winnen het verschil groter te maken. Dát is ons spel waar we goed in zijn", zei de coach over het verschil in spel.

Inzetbaarheid David Neres
Verder liet Ten Hag doorschemeren dat hij de opstelling inmiddels in het hoofd heeft, maar wil die nog niet delen. Wat de inzetbaarheid van David Neres is, is nog onduidelijk. "Hij heeft wat lichte klachten overgehouden aan de bekerfinale. We verwachten dat hij kan spelen, maar ik houd nog wel een slag om de arm", zei Ten Hag over de Braziliaanse buitenspeler.

Verder is de selectie van Ajax fit en uitgerust, iets dat vorige week na het duel met Tottenham wel nodig was: de Amsterdammers zaten er flink doorheen. "Je speelt tegen een Premier League-ploeg, dan is de intensiteit toch wel even anders. Dat was tegen Real en Juventus ook zo." Maar telkens stond Ajax er in de return beter en fitter voor. "Die stap moeten we morgen ook zetten."

Support uit de Johan Cruijff ArenA
Met het steuntje van de bekerwinst, een fitte selectie en een kolkende Johan Cruijff ArenA gaat Ajax vol op jacht naar het onmogelijk: het bereiken van de Champions League-finale. "Maar de mensen die het ooit hebben bereikt, hebben altijd gezegd dat het kon. Marc Overmars, Louis van Gaal, Johan Cruijff", glimlachte Ten Hag, die een van hen kan worden.

Het belangrijkste is de mindset, al maakte de coach zich daarover uiteindelijk weinig zorgen. "Voor de belangrijkste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA ooit hoef ik niemand te motiveren. Na de bekerfinale zag ik direct al de blik op deze wedstrijd. In een geweldige ambiance, dat zal ons ook helpen. We moeten dicht bij onszelf en ons spel blijven, vanuit kracht en zelfvertrouwen spelen. We zijn fit, gretig en weten waar we voor spelen."

Lees ook: Blind: "Ik heb Ajax nooit als een stap terug gezien"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019