Europa onder indruk van Ajax: bookmakers worden laat wakker

Europa onder indruk van Ajax: bookmakers worden laat wakker

8 mei 2019 – Analytici waren het jarenlang met elkaar eens: een Nederlandse club zou nooit meer de Champions League winnen. Het belangrijkste voetbaltoernooi in Europa werd jarenlang gedomineerd door de rijkste clubs en lang leken de clubs uit Nederland geen aanspraak te maken op een plekje bij de laatste vier. Laat staan dat de beker uiteindelijk gewonnen zou worden. Ook de bookmakers hadden niet voorzien dat Ajax met de realiteit zou spotten.De Amsterdammers wisten vriend en vijand te verrassen in de poulefase. Geen enkel duel werd verloren en met twaalf punten eindigde de ploeg van Erik ten Hag in de slipstream van Duits recordkampioen Bayern München. De poulefase overleven was een Nederlandse club al vier jaar niet meer gelukt. Het bereiken van de knock-out fase werd in dat opzicht als een behaalde doelstelling beschouwd.

Een ronde verder ging het sprookje gewoon verder. Real Madrid werd in het eigen Santiago Bernabéu op de pijnbank gelegd. Ajax maakte veel indruk en versloeg de Spaanse grootmacht met 1-4. Een ronde daarna werd ook de Oude Dame uit Italië aan de zegekar gebonden. Ook Juventus wist Ajax niet over de knie te krijgen.

Hoewel het grote publiek de krachten van Ajax op waarde begon te schatten, deden de bookmakers hier amper aan mee. In de halve finale troffen de Amsterdammers het Engelse Tottenham Hotspurs. De club uit Londen begon behoorlijk gehavend aan de eerste ontmoeting, waar Ajax juist op volle oorlogssterkte aan mocht treden. De bookmakers gaven voorafgaande dit duel drie keer je inzet voor een Amsterdamse overwinning. Meer dan opmerkelijk, zeker wanneer we een blik werpen op de wedstrijden die Ajax achter de rug heeft.

Ajax won met 0-1 en dus kunnen we stellen dat de bookmakers het behoorlijk verkeerd hadden ingeschat. Een hoop wedders hebben echter wel de juiste keuze gemaakt. Op Voetbalwedden.net was een overwinning van Ajax de meestgespeelde wedtip. Ook in het thuisduel staan de odds voor een nieuwe overwinning behoorlijk hoog. Pluk jij de vruchten van de hoge odds voor een nieuwe Amsterdamse zege?

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019

  3. vrijdag 23 augustus 2019