Bakayoko ontkent dat hij weigerde in te vallen bij AC Milan

7 mei 2019, 12:48

Tiemoue Bakayoko spreekt tegen dat hij weigerde in te vallen bij AC Milan. De huurling van Chelsea kreeg het tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen Bologna (2-1) aan de stok met trainer Gennaro Gatusso. Op beelden is te zien dat Bakayoko 'fuck off man' zegt.

Bakayoko was al disciplinair gestraft voor te laat komen op de training. Daarom liet Gatusso de middenvelder op de bank beginnen. Toen Lucas Biglia in de eerste helft geblesseerd raakte, moest Bakayoko zijn warming-up starten. Omdat Gatusso het te lang vond duren, koos hij voor Jose Mauri.

'Ik ben het er niet mee eens beschouwd te worden als speler die niet wil invallen en zijn teamgenoten niet respecteert', schrijft Bakayoko op Instagram. 'Ik werd gevraagd om mij voor te bereiden, voor het geval er een wissel nodig was. Dat deed ik onmiddellijk.'

De beelden

Volgens Bakayoko werd hij gevraagd weer op de bank te gaan zitten. 'Toen begon de coach onverwacht tegen mij te spreken. Het enige wat ik deed is zijn woorden herhalen. Eén ding is duidelijk: ik heb nooit geweigerd het veld in te gaan. Het lijkt me dat de beelden voor zich spreken. Ik had maar één wens dat en dat was mijn teamgenoten helpen op het veld.'

Gatusso

Gatusso doet zijn kant van het verhaal tegenover Sky Sport Italia. "Ik vroeg Bakayoko om zich te klaar te maken, maar het duurde een tijd. Ik heb wel zeven of acht minuten moeten wachten. Hij had zelfs zijn scheenbeschermers nog niet aan. De spelers kunnen alles tegen mij zeggen. Het belangrijkste is dat ze respect hebben. We hebben nu andere prioriteiten. Aan het eind van dit seizoen bekijken we wie zich goed en slecht gedroeg, alsof het een schoolrapport is. Iedereen kan mij beledigen langs de zijlijn, maar we zullen in de kleedkamer met elkaar moeten praten. Daar wil ik in mijn eigen taal spreken, wat ik niet op televisie kan doen. We moeten ons nu blijven concentreren op de komende wedstrijden, we kunnen geen tijd verspillen aan andere kwesties."

Lees ook: Dijks krijgt kritiek na domme rode kaart: "Daarover ben ik bozer"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen