Gerbrands: timing Ajax' CL-prestaties perfect voor onderhandeling

Gerbrands: timing Ajax' CL-prestaties perfect voor onderhandeling

7 mei 2019 – PSV-directeur Toon Gerbrands vindt dat de unieke prestaties van Ajax in de Champions League precies op het juiste moment komen. In Europa wordt hardop nagedacht over een mogelijk nieuw toernooi, waaraan alleen de absolute elite-clubs in Europa mee mogen doen. Een slechte zaak, meent de bestuuder, die dan ook blij is met wat Ajax laat zien. "Als het echt richting een gesloten circuit gaat, dan gaat het niet de goede kant op voor Nederland."Daarmee doelt Gerbrands in De Telegraaf op de nieuwe opzet, waarbij het bereiken van het hoofdtoernooi in het eerste concept een stuk moeilijker wordt voor clubs uit kleinere landen. "In het geval dat de groepsfase zo moeilijk bereikbaar gaat worden, wordt het heel erg lastig om vanuit Nederland nog een klein beetje in de buurt te blijven", denkt Gerbrands. In die onderhandelingen komen de prestaties van Ajax extra goed uit.

"Het verhaal was de afgelopen jaren altijd dat de kleinere voetballanden niks meer te zoeken hadden in de Champions League. Dat Ajax zich nu dan sportief zo profileert helpt in bestuurlijk opzicht enorm. Met het oog op de discussie over de hervormingsplannen is de timing perfect", vindt Gerbrands, die overigens nog niet zeker weet of de nieuwe opzet alleen nadeling uitpakt.

"In het plan zoals dat nu voorligt, wordt het weliswaar moeilijker voor een club als PSV om de groepsfase van de Champions League te bereiken, maar door de oprichting van een derde Europese toernooi met een groepsfase zal het voor Nederlandse clubs in het algemeen gemakkelijker haalbaar worden om Europees te spelen. Dat is weer positief, al willen we als PSV natuurlijk op het hoogste niveau meedoen", weet hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019