Jol denkt dat Ajax niet meer in problemen komt tijdens CL-return

Jol denkt dat Ajax niet meer in problemen komt tijdens CL-return

7 mei 2019 – Martin Jol verwacht dat Ajax niet meer in de problemen komt tijdens de return tegen Tottenham Hotspur. De coach, die ooit scepter zwaaide bij beide ploegen, weet dat de Amsterdammers veel beter kunnen dan ze in het heenduel lieten zien. "Het is zeker niet zo dat bij de Spurs het idee leeft: we gaan daar even winnen. Ik zie ze niet zomaar twee, drie goals maken. Ik denk dat Ajax in kwalitatief opzicht nu beter is."Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Dat was in het heenduel ook het geval, al speelde Ajax in Londen met uitzondering van het eerste half uur niet groots. "Ik zei het tegen mijn vrienden in Engeland: wat denk je dat er gebeurt als ze écht goed gaan voetballen, die Tadic, die Frenkie de Jong en Ziyech vooral. Dan staat je nog wat te wachten, hoor."

Want Ajax maakt indruk, ook in Engeland. "Ik ben heel erg trots dat ze in Engeland ons gezien hebben met dat Nederlandse voetbal. Dat ze niet neerbuigend doen. Het voetbal dat Ajax op dit ogenblik speelt, spreekt in Engeland ook enorm aan. Dat is iets om trots op te zijn."

En als het meezit, kunnen de Amsterdammers zelf de Champions League winnen, gelooft Jol. "Ik zie Ajax tegen Barcelona, als je ervan uitgaat dat die ploeg het wordt, eerder succes hebben dan de Spurs", aldus de coach. "Tegen Bayern München zei ook iedereen: dat gaat niet lukken. Tegen Real Madrid en Juventus ook. Van tevoren: allemaal ondenkbaar, maar ze droogden ze af. Het is een droomscenario, maar Ajax zit in een stemming dat het iedereen aankan.''

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019