Pegel Kompany brengt Manchester City op matchpoint voor titel

Pegel Kompany brengt Manchester City op matchpoint voor titel

6 mei 2019 – Door het oog van de naald is Manchester City op matchpoint gekomen voor de Engelse titel. Een geweldige uithaal van Vincent Kompany was nodig voor een benauwde zege op Leicester City (1-0). Tot aan de zeventigste minuut leek City de koppositie te verspelen aan Liverpool, maar draaide het elftal van Pep Guardiola net op tijd de rollen om.City wist maar amper een gaatje te vinden in de goed georganiseerde defensie van Leicester City. Verder dan een paar afzwaaiers in de beginfase kwam de thuisploeg niet. Het waren de gasten die de beste kans van de openingsfase lieten noteren. Ricardo Pereira kreeg in de zestien een vrije schotkans, maar Kompany stortte zich ervoor en voorkwam daarmee een achterstand. Sergio Agüero was voor City het dichtst bij de openingstreffer. Een kopbal van de Argentijn werd door Kasper Schmeichel van de lijn getikt. Verder moesten The Citizens het blijven doen met pogingen vanuit de tweede lijn.

Het spelbeeld bleef in de tweede helft nagenoeg hetzelfde. City moest het spel maken en Leicester probeerde zich op momenten onder de druk uit te voetballen. Ook na rust slaagde de ploeg van Brendan Rodgers daar goed in. Het belangrijkste wapenfeit was een schot van James Maddison dat rakelings naast het doel van Ederson ging. Aan de andere kant stuitte Agüero opnieuw van dichtbij op de Schmeichel, die net op tijd een hand kreeg tegen een poging van dichtbij.

De spanning nam ondertussen steeds meer toe op het Etihad Stadium. Guardiola zag zijn spelers vaker wel dan niet stuk bijten op de defensie van Leicester. Des te groter was de ontlading bij de verwoestende uithaal van Kompany. De Belgische verdediger pegelde de bal ver buiten de zestien in de kruising en schoot hij Manchester City weer aan kop van de Premier League Want ondanks aanvallende wissels bij Leicester hield City stand en kan het zondag de Engelse landstitel prolongeren.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 21 juli 2019

  2. zaterdag 20 juli 2019