Köln keert jaar na degradatie terug naar Bundesliga

Köln keert jaar na degradatie terug naar Bundesliga

6 mei 2019 – FC Köln is na een jaar afwezigheid terug in de Bundesliga. De club won maandagavond de uitwedstrijd bij Greuther Fürth (0-4) en is twee wedstrijden voor het einde niet meer te achterhalen door de concurrentie. Daarmee sluit Köln een roerige periode in euforie af.Köln boekte de laatste weken magere resultaten. De Geitenbokken bleven vier wedstrijden op rij zonder zege, de laatste twee duels gingen zelfs verloren. Dat kostte trainer Mark Anfang ook nog eens zijn baan.

Maandagavond werd het eind goed al goed. Köln schoot bij Greuther Fürth uit de startblokken met twee doelpunten in de eerste twintig minuten. Die kwamen op naam van Jhon Cordoba en Daniel Steininger (eigen doelpunt). Cordoba groeide daarna uit tot grote man door een hattrick te maken.

Wie samen met Köln promoveert, maken Paderborn, Union Berlin en Hamburger SV met elkaar uit. Op dit moment heeft Paderborn de beste papieren. De concurrenten hebben beide een punt minder. De nummer drie van de 2. Bundesliga speelt een promotie/degradatiewedstrijd tegen de nummer zestien van de Bundesliga.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019