'Hyballa, Ulderink en Kalezic op shortlist De Graafschap'

'Hyballa, Ulderink en Kalezic op shortlist De Graafschap'

6 mei 2019 – De Graafschap heeft een lijst met vijf potentiële opvolgers voor Henk de Jong samengesteld. Daarop staan onder meer de namen Peter Hyballa (op archiefbeeld), Andries Ulderink en Darije Kalezic. Dat meldt Omroep Gelderland.Hyballa werkte twee jaar geleden als hoofdtrainer bij NEC, waar hij vlak voor het einde werd ontslagen. Momenteel staat de 43-jarige Duitser aan het roer bij DAC 1904 Streda, een club op het hoogste niveau van Slowakije. Ook de namen van Ulderink en Kalezic doen de ronde op De Vijverberg, weet de omroep. Beiden hebben een historie als trainer van De Graafschap.

Ulderink was eerst een paar jaar werkzaam als assistent-trainer van de Superboeren, daarna kwam hij als eindverantwoordelijke voor de groep te staan. Dat resulteerde in een teleurstelling. In februari 2012 stapte Ulderink op. De 49-jarige Zwollenaar werkte daarna bij AGOVV, Jong Ajax en Reading (assistent-trainer). Momenteel staat hij aan het roer bij het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. Ook Kalezic heeft op dit moment een club. Hij is bezig aan een avontuur bij het Indonesische PSM Makassar. De 49-jarige Bosniër startte zijn trainerscarrière in Doetinchem. Later zwaaide Kalezic de scepter bij onder andere Zulte Waregem, Roda JC en Jong PSV.

Technisch manager Peter Hofstede bevestigt de namen niet, wel dat er een shortlist is gemaakt. "We hebben geen haast, maar hoe eerder hoe prettiger. We hebben nu een handvol trainers in ons hoofd. Een aantal is ook al gepolst. Ze komen uit een schifting van ongeveer dertig kandidaten. Ja, veel trainers hebben zich de afgelopen periode bij ons aangeboden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019