Mazraoui gaat vasten: "Ik voel me tijdens ramadan vrij energiek"

Mazraoui gaat vasten: "Ik voel me tijdens ramadan vrij energiek"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 mei 2019 – Middenin de cruciale periode voor Ajax is voor Noussair Mazraoui de ramadan begonnen. "Ik ga vasten. Ik ben het gewend", zegt de Ajacied, die de gewonnen bekerfinale tegen Willem II (0-4) als middenvelder speelde, maar tegen Tottenham buiten de basis viel. 

"Mag een topsporter toch eten als hij een zware inspanning moet leveren? Daar verschillen de meningen over, maar dit is mijn eigen keuze", zegt Mazraoui tegen Het Parool. "Ik voel me tijdens de ramadan vrij energiek. Met voetbal merk ik er niks van. We spelen woensdag om negen uur. Om kwart over negen mag ik wat drinken. Als ik speel, kan ik snel even naar de kant voor een slokje. Áls ik speel."

Mazraoui stond tegen Willem II op het middenveld, in plaats van Lasse Schöne. Het heenduel met Tottenham Hotspur zat hij op de bank, omdat Erik ten Hag de voorkeur gaf aan Joël Veltman. "Het is wat de trainer steeds heeft gezegd: we hebben meer dan elf spelers. En die hebben we nodig ook. Dat merk je in deze eindfase van het seizoen. Ik ben zelf de laatste weken twee keer geschorst geweest en ik raakte even geblesseerd. Dan is het belangrijk dat een vervanger zo kan instromen."

Reacties

gerelateerd