Klopp: "Het moet tegen Barcelona een voetbalfeest worden"

6 mei 2019, 17:53

Jürgen Klopp hoopt dinsdag op een voetbalfeest als Liverpool het opneemt tegen FC Barcelona. De Duitser droomt van een wonder, ondanks de 3-0 nederlaag in Camp Nou. Als de wederopstanding uitblijft, wil Klopp in ieder geval een waardig afscheid van het miljardenbal.

"Het lijkt erop dat je perfect moet zijn om Barcelona te verslaan. Dat moeten we proberen", citeert het clubkanaal van Liverpool hun trainer op de persconferentie. "We moeten een sfeer creëren en die gebruiken voor het spelen van goed voetbal. Het moet een voetbalfeest worden. Het is mogelijk dat dit onze laatste Champions League-wedstrijd is, dus dat moeten we vieren met onze benen en een geweldige sfeer. Dan zullen we zien wat de uitkomst is."

De opdracht is er na het afhaken van Mohamed Salah alleen maar moeilijker geworden. Liverpool beschikt ook al niet over Naby Keïta en Roberto Firmino. Desondanks blijft er hoop op Anfield. "We geven nog lang niet op, maar we bevinden ons niet in een situatie waarin we kunnen zeggen dat het honderd procent gaat gebeuren. We moeten het proberen. Als we falen, moet het zo mooi mogelijk gebeuren."

Op de afsluitende training zonderden Virgil van Dijk en Alex Oxlade-Chamberlain zich af van de groepstraining. Dit heeft echter geen consequenties voor hun inzetbaarheid tegen Barcelona. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen