El Jebli traint minder tijdens ramadan en start ook niet ieder duel

6 mei 2019, 17:23

Henk de Jong doet voorzichtig met De Graafschap-smaakmaker Youssef El Jebli, die deze maand net als ploeggenoot Nabil Bahoui de ramadan viert. De Graafschap wacht in ieder geval nog twee competitieduels, mogelijk dat de play-offs om promotie en degradatie daar nog bij komen. "We spelen misschien zes wedstrijden in zestien dagen, dus Youssef ga ik af en toe uit de training halen", kondigt De Jong aan.

"En hij gaat niet in alle wedstrijden starten", vervolgt de trainer in gesprek met Omroep Gelderland. "We hebben dat met hem doorgenomen, want we draaien die jongen niet kapot dat hij het ene been niet voor het andere kan krijgen."

De ramadan staat in het teken van vasten. Dit gebeurt tussen zonsopkomst en zonsondergang. El Jebli mag dit vasten in bepaalde gevallen ook uitstellen. "Als we langer dan tachtig kilometer gaan reizen, is de keuze aan mij of ik vast of niet vast", zegt El Jebli. "Vitesse-uit gaat hem niet worden en Ajax-thuis ook niet. Maar ik heb tegen de trainer gezegd dat ik volle bak ga en ik zal alles geven voor deze mooie club. Het is een drukke periode met zoveel wedstrijden, maar we moeten erin blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen