FC Den Bosch benoemt Van Hanegem tot adviseur in de play-offs

FC Den Bosch benoemt Van Hanegem tot adviseur in de play-offs

6 mei 2019 – FC Den Bosch gaat met Willem van Hanegem de play-offs in. Hoewel De Kromme aangaf geen trainersfunctie meer te ambiëren, komt de club in een officieel statement wel naar buiten dat hij de eerstedivisionist gaat helpen de komende weken. Hij gaat als adviseur op de achtergrond aan het werk in Den Bosch.Het gaat om een 'periodieke' samenwerking als adviseur en klankboard, maar hij wordt geen hoofdcoach. Erik van der Ven, Paul Beekmans en keeperstrainer John Vos blijven verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. "De huidige trainers hebben laten zien dat ze de verantwoordelijkheid aan kunnen. Ze zien de vakkennis, ervaring en uitstraling van Willem van Hanegem als een enorme meerwaarde", laat Bert Ruijsch, technisch manager FC Den Bosch weten. Ze nemen het stokje over van de ontslagen Wil Boessen, die het veld moest ruimen vanwege de tegenvallende prestaties na de winterstop. 

"Van Hanegem is een fenomeen en uniek in alle facetten", vertelt Ruijsch. "Zoals hij vroeger voetbalde, zo praat hij er ook over. Willems voetbalopvattingen volgen de kortste weg. Hij komt heel snel bij de essentie, namelijk plezier in het spelletje. Hij is volledig onafhankelijk en staat bekend om zijn eerlijkheid. We zijn daarom heel blij dat het gelukt is om Willem voor FC Den Bosch te winnen."

Met het Feyenoord-icoon wil Den Bosch naar de Eredivisie. De Brabanders zijn de eerste ronde vrij en beginnen in de halve finale aan het seizoenstoetje. Daarin treft het Go Ahead Eagles. De winnaar van dat tweeluik treft in de finale De Graafschap, RKC Waalwijk of NEC.

Lees ook: Van Hanegem wil FC Den Bosch enkel voorzien van advies

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019