Heerkens had twijfels over zijn eigen positie, maar wil niet zeuren

Heerkens had twijfels over zijn eigen positie, maar wil niet zeuren

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 mei 2019 – Waar aanvoerder Jordens Peters en Daniel Crowley zich niet konden vinden in de tactiek van trainer Adrie Koster, denkt verdediger Freek Heerkens dat Willem II wel de goede keuzes heeft gemaakt in de bekerfinale tegen Ajax. Wel baalde hij dat hij als linksback werd opgesteld en had daar zijn twijfels over. "Maar als we een van die twee mogelijkheden hadden benut toen het nog 0-0 was... Dan wordt er vermoedelijk positief over het wedstrijdplan gesproken."

Daarover zeuren wilde de verdediger tegenover het Brabants Dagblad echter niet. "De trainer heeft vooraf met een aantal spelers afzonderlijk over deze tactiek gesproken, ook met mij. Hij gaf zijn argumenten, ik heb aangegeven dat ik het liefst centraal speel, maar ik had het idee dat de keuzes al gemaakt waren. En na afloop, nu we met 4-0 hebben verloren, is het makkelijk om te zeggen dat de opzet is mislukt", vond Heerkens.

"De 0-2 zo kort na de 0-1 was al echt een klap in ons gezicht, Maar na die derde treffer weet je dat het gelopen is. Dan is het zaak om niet in te storten als team, om energie te blijven leveren zodat je uiteindelijk toch met opgeheven hoofd van het veld kan stappen", vindt hij. En dat laatste geldt ook voor het seizoensslot, waarin hij de play-offs wil halen en winnen. "Het zou niet alleen een mooie beloning zijn voor ons, maar ook voor ons publiek."

Lees ook:
- Crowley over passeren door Koster: "Ik was geschokt"
- Willem II-aanvoerder Peters boos op Koster vanwege wissel

Reacties

gerelateerd