Liverpool moet 'Player of the Month' Salah missen in de CL

Liverpool moet 'Player of the Month' Salah missen in de CL

6 mei 2019 – Slecht nieuws voor Liverpool: Mohamed Salah ontbreekt bij The Reds voor het duel met FC Barcelona in de return van de halve finale van de Champions League. De aanvaller raakte zaterdagavond tegen Newcastle United geblesseerd na een botsing met keeper Martin Dúbravka en kan dinsdagavond niet in actie komen. Dat heeft Jürgen Klopp bevestigd in de Engelse media.De aanvaller moest per brancard van het veld af na een keiharde tik tegen zijn hoofd. Hoewel Klopp na het duel aangaf dat de spits het duel had uitgekeken in de catacomben en het relatief goed met hem ging, zal hij niet bij de wedstrijdselectie zitten van Liverpool. Roberto Firmino, die de laatste wedstrijd ontbrak bij Liverpool, is eveneens afwezig dinsdagavond. "Het wordt een hele zware wedstrijd, maar we gaan het proberen. En we moeten Barcelona van het scoren afhouden, dat wordt heel moeilijk", aldus de oefenmeester, die blijft geloven. "We kunnen in de laatste vijf minuten drie goals maken. Dat is mogelijk, daar gaan we vol voor."

Zodoende zijn de aanvallende opties voor Klopp steeds beperkter en dat terwijl de ploeg een 3-0 (!) achterstand moet zien om te buigen om Anfield. Of Salah komend weekend voor de seizoensfinale in de Premier League in actie kan komen tegen Wolverhampton Wanderers, is niet duidelijk. Naby Keïta is daar sowieso niet bij: hij viel eerder al geblesseerd af.

Player of the Month
Eerder op de dag was er overigens ook goed nieuws voor Salah: hij is verkozen tot 'Player of the Month' in de Premier League. In april speelde hij vijf duels met Liverpool, die hij allemaal won en waarin hij vijfmaal scoorde en twee assists gaf. De man in vorm moet Liverpool dus wel missen in de halve finale van de Champions League.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019