AZ baalt van Ajax en PSV die wederom jeugdspelers overnemen

AZ baalt van Ajax en PSV die wederom jeugdspelers overnemen

6 mei 2019 – De jeugdopleiding van AZ wordt al jarenlang leeggetrokken door clubs uit de regio. Met name Ajax en PSV halen jeugdspelers op in Alkmaar en daar werd door AZ meermaals hun ergernis over uitgesproken. Inmiddels is afgesproken dat dát vanaf 2021 niet meer gebeurt. Afgelopen maand sloegen beide clubs echter weer toe, tot boosheid van Robert Eenhoorn.De algemeen directeur van AZ wilde de afspraken - dat topclubs geen spelers meer uit elkaars jeugdopleidingen halen - het liefst al per direct in laten gaan. "Wij hebben ervoor gepleit die afspraak nu al in te laten gaan, maar daar waren de grote clubs niet voor te porren", baalt hij tegenover het Noordhollands Dagblad. Inmiddels weet hij wel waarom de clubs dat nog niet wilden.

"De KNVB is Ajax te hulp geschoten met het verschuiven van wedstrijden vanwege hun Champions League-wedstrijden. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het goed dat dat gebeurt, omdat de prestaties van Ajax ook goed zijn voor andere clubs. Maar dat te hulp schieten van clubs die Europees spelen is een afspraak uit die veranderagenda. Waarom kan díe afspraak wél nu al worden uitgevoerd, maar die afspraak over jeugdspelers níet?", vraagt de bestuurder zich hardop af.

Andere spelers blijven wél
Rio Hillen (16) en Kian Fitz-Jim (15) vertrokken naar Ajax, terwijl Justin de Haas (19) naar PSV gaat. Hoofd jeugdopleidingen Paul Brandenburg vindt het jammer, maar is vooral blij met de spelers die wél in Alkmaar - waar veel jeugd doorbreekt - blijven. "Er is aan nog veel meer van onze spelers getrokken. Die hebben ervoor gekozen om wél bij ons te blijven. Daar zijn we heel blij mee en daar richten we ons op."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019