Blind kon halve finale CL niet loslaten tijdens bekerfinale

Blind kon halve finale CL niet loslaten tijdens bekerfinale

6 mei 2019 – Voor Ajax-verdediger Daley Blind was het onmogelijk om tijdens de KNVB Bekerfinale de aanstaande return in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur helemaal los te laten. Het belangrijke duel in de Johan Cruijff ArenA van komende woensdag speelde toch mee bij veel Ajacieden, zo erkende Blind. "Je bent er onbewust toch een beetje mee bezig."Dat vertelde hij na de gewonnen bekerfinale (0-4). Gek was dat ook niet: de beker was slechts de eerste prijs van dit seizoen, waar er nog (veel) meer kunnen volgen. Na het duel ging het dan ook over de spelers die werden gespaard, voortijdig gewisseld en over het feit dat iedereen 'ongeschonden uit de strijd' was gekomen voor het belangrijke duel van woensdag. Dat alles betekende overigens niet dat Ajax de finale niet serieus nam.

"De focus lag zeker op de bekerfinale, het is toch een prijs waar je het hele jaar voor vecht", zei Blind, die hem vanwege twee eerdere verloren finales extra graag wilde winnen. "En als je een prijs kan pakken in deze atmosfeer, dan wil je niets liever dan dat. Complimenten aan het team en voor de jongens die erin komen en er gelijk staan."

Belangrijk oelpunt
In zijn eerste periode bij Ajax verloor Blind de finale van FC Twente en PEC Zwolle, ditmaal was hij met een doelpunt hoogstpersoonlijk erg belangrijk in het feit dat de finale werd gewonnen. De manier waarop hij scoorde, was eigenlijk tegen de afspraken in. "Ik zou bij de rand van de zestien blijven staan, maar ik zag een gaatje en ik dacht: ik ga gewoon. Ik probeerde de bal nog een beetje te draaien, anders dacht ik dat de keeper de bal wel zou pakken", aldus Blind, die een vrije looplijn had en uiteindelijk Timon Wellenreuther verschalkte met zijn inzet.

Een belangrijk doelpunt en dat er gescoord werd uit een vrije trap, is mede het resultaat van veel trainen. Ajax besteedt namelijk een hoop aandacht aan spelhervattingen op de training. Blind: "Dan werkt het zeker motiverend als het er ook uitkomt. Bovendien was het een belangrijk moment, net voor rust. Want we zaten nog helemaal niet zo goed in de wedstrijd. Willem II zette ons tot dat moment goed vast."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020

  3. vrijdag 25 september 2020