Van Hanegem snapt Koster niet: "Beste spelers moeten spelen"

Van Hanegem snapt Koster niet: "Beste spelers moeten spelen"

6 mei 2019 – Willem II-spelers Daniel Crowley en Jordens Peters hadden na de verloren bekerfinale opvallend harde kritiek op hun trainer Adrie Koster. Willem van Hanegem sloot zich na het zien van de eindstrijd in De Kuip deels aan bij het duo. "Iets verzinnen tegen een sterker elftal is prima, maar altijd de beste spelers in het elftal houden, hoor."Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad over de bekerfinale. "Dan heb je te lang zitten nadenken over een manier om de tegenstander te bestrijden. Zoals ik ook niet begreep dat Daniel Crowley niet speelde bij Willem II tegen Ajax", liet hij weten. Het werkte ook nog eens niet naar behoren, zag hij. "Nee, de bekerfinale was geen feest om naar te kijken. Ajax was heer en meester."

Volgens De Kromme is het onverstandig om je hele ploeg om te bouwen voor één wedstrijd en kun je beter het vertrouwen laten in het elftal dat je hebt staan. "Dat miste ik bijvoorbeeld bij Liverpool in Camp Nou tegen Barcelona, waar Georginio Wijnaldum opeens in de spits liep", aldus Van Hanegem, die denkt dat Erik ten Hag tegen Tottenham Hotspur de bekende elf namen opstelt en dat de Amsterdammers de finale halen.

"Ik denk dat daar woensdag ook geen zorgen hoeven te zijn. Tottenham Hotspur heeft weliswaar Son Heung-min terug en die gozer kan echt heel goed voetballen, maar Ajax zit in een geweldige fase. De trainer zal vasthouden aan de speelwijze die voor succes heeft gezorgd", aldus Van Hanegem.

Lees ook: 
Crowley over passeren door Koster: "Ik was geschokt"
- Willem II-aanvoerder Peters boos op Koster vanwege wissel

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019

  3. vrijdag 18 oktober 2019