Gisteren gemist: Ajax wint beker, Groningen raakt Chabot kwijt

Gisteren gemist: Ajax wint beker, Groningen raakt Chabot kwijt

6 mei 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 5 mei.Ajax triomfeert in Rotterdam en heeft eindelijk weer een prijs
Een oppermachtig Ajax heeft zondagavond in de Kuip de eerste prijs in vijf jaar in de wacht gesleept. Willem II werd in de finale van de KNVB Beker met 0-4 verslagen. De supporters in Rotterdam kregen een strijdvolle finale voorgeschoteld, waarin Ajax aan het einde van de eerste helft keihard toesloeg met twee goals in drie minuten. Willem II vocht daarna nog voor wat het waard was, maar kon Ajax niet meer van de eerste van de mogelijke drie prijzen afhouden.

Feyenoord profiteert in Europees opzicht van bekerwinst Ajax
De bekerwinst van Ajax pakt in Europees opzicht voordelig uit voor Feyenoord. De Rotterdammers beginnen een ronde later aan de voorrondes van de Europa League. Daarnaast maakte Ajax' zege op Willem II (0-4) duidelijk dat de strijd om Johan Cruijff Schaal eind juli tussen Ajax en PSV gaat.

'FC Groningen raakt Chabot kwijt aan Sampdoria'
Jeff Chabot gaat FC Groningen verruilen voor Sampdoria. De transfer is op enkele details na afgerond, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Groningen ontvangt tussen de 3,5 en 4 miljoen voor de Duitse verdediger. Chabot is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij Groningen.

Van Hanegem wil FC Den Bosch enkel voorzien van advies
Willem van Hanegem heeft FC Den Bosch definitief afgezegd. Dat schrijft hij in zou column voor de maandageditie van het Algemeen Dagblad. 'Ze mogen bellen voor advies, maar ik word geen trainer', aldus de 75-jarige Van Hanegem.

Winnend Bayer Leverkusen staat al bij rust met 6-1 voor
Peter Bosz heeft een historische overwinning geboekt met Bayer Leverkusen. Zijn elftal haalde zondagmiddag met 6-1 uit tegen Eintracht Frankfurt. Die stand was bij rust (!) al bereikt. Door die monsterzege krijgt Leverkusen deelname aan de Champions League steeds meer in het vizier.

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019