Daley Blind roemt Ajax: "Alles klopt aan dit team"

Daley Blind roemt Ajax: "Alles klopt aan dit team"

5 mei 2019 – Daley Blind heeft voor het eerst in zijn carrière de KNVB-beker gewonnen. De centrale verdediger werd vier keer kampioen van Nederland, maar had de 'dennenappel' nog niet in handen gehad. "Dit is een heerlijk gevoel", zei Blind tussen het feesten door."Ik ben super blij dat ik deze prijs om mijn cv mag schrijven, ik had 'm nog niet gewonnen", zegt de maker van de 0-1 tegen FOX Sports. Met dat openingsdoelpunt uit een hoekschop hielp de zomeraankoop Ajax over een dood punt heen na een onrustige beginfase. "Ik moest eigenlijk op de zestien blijven voor de controle", biecht Blind op over het doelpunt. Uiteindelijk liep Ajax uit naar een comfortabele 0-4 overwinning

De afgelopen jaren zag hij als speler van Manchester United dat de prijzen telkens aan Ajax voorbijgingen. "Je hunkert naar een prijs, je merkt hoe het leeft in Amsterdam de laatste tijd. Dit was de eerste en hopelijk volgen er nog meer." Blind ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd in het slot van dit seizoen als die prijzen verdeeld gaan worden. "Ik voel me verantwoordelijk en wil graag het voortouw nemen waar dat mogelijk is."

Blind roemt zijn ploeggenoten en kijkt uit naar het slot van de competitie en de Champions League. "Als team klopt alles. Buiten het veld, maar ook op trainingen en in wedstrijden. Iedereen knokt voor elkaar. Dat gevoel moeten we koesteren en vasthouden."

Lees ookTen Hag wil meer na bekerwinst: "Nog hongeriger"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019

  3. maandag 21 oktober 2019