Ajax
0 – 0
Chelsea

Koster: "Goed gedaan, maar je verliest van topteam"

Koster: "Goed gedaan, maar je verliest van topteam"

5 mei 2019 – Willem II-trainer Adrie Koster staat nog steeds achter zijn keuze om de opstelling van zijn ploeg om te gooien voor de bekerfinale tegen Ajax. De 0-4 nederlaag tegen de koploper van de Eredivisie is volgens hem terecht. "Ajax was gewoon de betere ploeg, zo reëel moet je zijn."Koster greep voor het duel tegen Ajax terug op een opstelling met drie centrale verdedigers en opkomende backs. Dat ging ten koste van Daniel Crowley en Marios Vrousai, die op de bank plaats moesten nemen. Ajax had het in het begin lastig met de tactiek van de Tilburgers. "We hebben het heel goed gedaan tot de eerste goal van Ajax", zegt Koster voor de camera van FOX Sports. "We hebben de juiste tactiek gehanteerd van snel en agressief afjagen. Daar had Ajax het moeilijk mee en wij kregen ook mogelijkheden."

Het kantelpunt in de wedstrijd was volgens de oud-trainer van Ajax de twee goals van de Amsterdammers binnen één minuut. "Dan krijg je wel een klap. We hoopten nog in het eerste kwartier na rust de aansluitingstreffer te maken en we wisselden aanvallend, maar na de 0-3 was het gespeeld." Koster vindt het geen schande dat zijn ploeg uiteindelijk werd verslagen door Ajax. "Je speelt tegen een topteam, dat heeft de doorslag gegeven. Je ziet dat ze goed kunnen voetballen en elkaar makkelijk kunnen vinden. We hebben het ze lastig gemaakt, maar dat was niet voldoende."

Play-offs
Bij een bekerwinst had Willem II zich geplaatst voor de Europa League. Dat kan nu alsnog, maar dan moeten de Tricolores wel eerst de play-offs nog zien te halen. "Als je niks wint is dat teleurstellend, maar wij moeten nu voor de play-offs gaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019