AS Roma ziet deelname Champions League verder uit zicht raken

5 mei 2019, 20:16

AS Roma heeft slechte zaken gedaan in de strijd om deelname aan de Champions League. Door een gelijkspel tegen Genoa (1-1) raakt de vierde plaats verder uit zicht. Voor Atalanta is de remise juist goed nieuws. De club van Marten de Roon en Hans Hateboer won eerder op de zondag van Lazio (1-3) en loopt twee punten uit.

Roma leek bij Genoa een late zege te boeken door een doelpunt van Stephan El Shaarawy. Maar bij het ingaan van de blessuretijd ging het alsnog mis voor de Romeinen. Een kopbal vanuit een corner door Cristian Romero deed Roma de das om. Roma stevende zelfs nog af op een nederlaag. Genoa kreeg een penalty, maar de inzet van Antonio Sanabria werd gekeerd door Antonio Mirante.

De Nederlanders Justin Kluivert (op archiefbeeld) en Rick Karsdorp vielen beiden in. Kluivert speelde ruim twintig minuten mee, Karsdorp kreeg slechts een paar minuten speeltijd. Zij en hun collega's moeten in de resterende drie wedstrijden alle zeilen bijzetten om in ieder geval Europees voetbal te bereiken.