Arsenal kan ticket Champions League via competitie vergeten

Arsenal kan ticket Champions League via competitie vergeten

5 mei 2019 – Arsenal kan zich alleen door Europa League-winst nog plaatsen voor de Champions League plaatsen. Door een gelijkspel in eigen huis tegen Brighton & Hove Albion (1-1) kunnen The Gunners een notering bij de eerste vier vergeten.Alireza Jahanbakhsh hielp Arsenal in het zadel. Met een lichte overtreding vloerde de oud-speler van AZ Nacho Monreal in de zestien. Arbiter Anthony Taylor vond dat voldoende voor een strafschop, die Pierre-Emerick Aubameyang (foto) benutte.

Arsenal slaagde er niet in de voorsprong te verdubbelen. Daarvan kreeg het de rekening gepresenteerd in de vorm van de gelijkmaker. Granit Xhaka was daar schuldig aan. Hij hield Solly March vast in het strafschopgebied en veroorzaakte daarmee ook een penalty. Glenn Murray maakte vanaf zestien meter geen fout.

Vervolgens kreeg Arsenal kansen op een nieuwe voorsprong. Onder meer Aubameyang had het vizier niet op scherp en ook Brighton-doelman Mat Ryan voorkwam een doelpunt voor de Londenaren. Anderzijds kwam Arsenal goed weg met een misser van Pascal Gross.

De gevolgen blijven hetzelfde. Wederom grijpt Arsenal in de Premier League naast een Champions League-ticket. Arsenal kan volgende week in de laatste speelronde weliswaar in punten gelijk komen met Tottenham Hotspur, maar is het doelsaldo acht goals in het voordeel van de stadsgenoot.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019