Winnend Atalanta zet volgende stap naar Champions League

5 mei 2019, 17:05

Atalanta komt steeds dichterbij de Champions League. De club van Marten de Roon en Hans Hateboer zegevierde zondagmiddag bij Lazio (1-3), over tien dagen ook de tegenstander in de Italiaanse bekerfinale. Drie wedstrijden voor het einde blijft Atalanta vierde en is het Internazionale zelfs tot op een punt genaderd.

Van tevoren wist Atalanta dat het treffen in Rome een lastige zou worden. Lazio speelt ook nog om de knikkers, want de Romeinen willen volgend seizoen de Europa League in. De start van de bezoekers uit Bergamo was ook onheilspellend. Al na drie minuten had Marco Parolo de bal erin liggen. Maar met De Roon en Hateboer in de basis liet Atalanta het duel kantelen.

Duvan Zapata (foto) zorgde voor rust voor de gelijkmaker, na een klein uren hielp Timothy Castagne de Serie A-verrassing aan de voorsprong. Een kwartier voor het einde raakte de wedstrijd door een eigen doelpunt van Wallace in het slot. Door de zege loopt Atalanta twee punten uit op Torino, dat dit weekend gelijk speelde tegen Juventus. AS Roma en AC Milan komen nog in actie. De eerste vier van de Serie A spelen volgend seizoen in de Champions League.