Stevens slaagt in klus en behoudt Schalke voor de Bundesliga

5 mei 2019, 15:29   Bijgewerkt: 5 mei 2019, 15:48

Het is definitief: Schalke 04 is ook volgend seizoen van de partij in de Bundesliga. De grootmacht maakt een beroerd seizoen door en vreesde zelfs enige tijd voor degradatie, maar die gedachten zijn niet meer nodig. Huub Stevens heeft zich zondagmiddag namelijk met zijn ploeg definitief veiliggesteld met dank aan een 0-0 gelijkspel tegen FC Augsburg.

Schalke deed vorige week belangrijke zaken door met 2-4 te winnen bij Borussia Dortmund. Die wedstrijd was niet alleen voor de eer heel belangrijk, maar ook voor de ranglijst. Schalke had daardoor zondag aan een punt genoeg om lijfsbehoud twee duels voor het einde veilig te stellen. De wedstrijd tegen Augsburg, dat een plaatsje hoger staat dan Schalke, verdiende niet de schoonheidsprijs. Voor beide doelen viel weinig actie waar te nemen en de 0-0 eindstand was dan ook een logisch resultaat. Bij Augsburg stond Jeffrey Gouweleeuw overigens in de basis.

Stevens zal vooral blij zijn dat het definitief gelukt is om Schalke in de Bundesliga te houden. Dat was de klus die hij meekreeg toen hij half maart Dominico Tedesco opvolgde. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Schalke nu zeven punten meer dan nummer zestien VfB Stuttgart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen